In Blog

Voor veel mensen is het een standaard ochtendritueel. Je slaapt nog half, komt uit bed gestrompeld, wil nog even heerlijk verder dromen onder de douche en heerlijk langzaam wakker worden voordat de drukte van de dag tot je komt… maar helaas loopt het niet altijd zo perfect. Soms blijkt namelijk onder de douche dat het afvoerputje verstopt is en het water niet meer weg loopt. He, vervelend. Je hebt je tijd zeker ’s morgens hard nodig en precies op het moment dat het écht niet uitkomt, loopt het water niet meer weg. Wat nu? Met onderstaande tips kun je ook in deze vervelende situaties weer tot een goede oplossing komen en het putje snel ontstoppen.

Ga de verstopping te lijf met een schroevendraaier

Het eenvoudigste is om met een schroevendraaier te proberen de verstopping te verhelpen. Wip allereerst het deksel van het putje af. Haal alle vaste rommel, zoals haren en ander afval, uit het putje en schep dat in de prullenbak. Vervolgens schrob je met een oude afwasborstel zoveel mogelijk rommel weg. Giet vervolgens flink wat soda in het putje, gevolgd door een flinke plens kokend water. Ga nog even flink in de weer met de afwasborstel en het putje zou nu wel aardig schoon moeten zijn. Als het goed is loopt het putje weer prima door! Maak ook het deksel nog even schoon en zet alles weer in elkaar. Het probleem is verholpen.

…of met de ouderwetse plopper

Mocht het niet lukken met bovenstaande tip, haal dan de oeroude, maar o zo betrouwbare plopper tevoorschijn. Hopelijk heb je die thuis; zo niet, schaf er dan een aan. Je hebt ‘m altijd nodig op de momenten dat de winkel dicht is. Je herkent ze aan de houten steel die als handvat dient. Zet de rubberen onderkant over het putje heen op een manier dat er geen lucht weg kan lekken. Druk dan een aantal malen krachtig de plopper omlaag, en met wat geluk schiet de verstopping zo het riool in waardoor je er van af bent en alles weer goed door kan stromen!

Nieuwste artikelen