In Uncategorized

Een woning verbouwen is niet altijd even makkelijk, u moet immers rekening houden met verschillende aspecten. Buiten het feit dat uw nieuw aangebouwde deel stevig moet zijn en gebouwd moet worden volgens de algemene richtlijnen voor een verbouwing, dient u ook te denken aan aspecten als de waterleidingen. U kunt immers niet zonder een centrale verwarming in uw nieuwe deel en ook voor een extra kraan, een toilet of bijvoorbeeld een douche zult u nieuwe waterleidingen nodig hebben. Om ook in uw nieuwe deel water te kunnen gebruiken is het bij een verbouwing in veel gevallen noodzakelijk om de waterleiding te verleggen. Een loodgieter bij u in de buurt kan u hierbij helpen!

Leidingen verleggen bij verbouwing

Voor een loodgieter de waterleidingen voor u kan verleggen, zal deze tijdelijk de druk van uw leidingen afhalen. Hierdoor kunt u geen gebruik maken van een toilet, kraan of douche in uw woning, zolang de loodgieter bij u bezig is. Om te zorgen dat lekkages rond uw leidingen in de toekomst voorkomen worden, zal een loodgieter de leidingen eerst ontbramen. Dit houdt in dat de uiteinden van de leidingen geschuurd worden, zodat deze beter op elkaar aansluiten. Wanneer het ontbramen van leidingen niet gedaan wordt, kan er speling ontstaan met een lekkage als gevolg. Dit wilt u vanzelfsprekend voorkomen!

U kunt er ook voor kiezen om de leidingen zelf te verleggen. In dit geval heeft u wel een aantal gereedschapsvoorwerpen nodig, zoals een ontbramer. Materialen voor het zelf verleggen van de leidingen kunt u kopen bij een bouwmarkt.

Nieuwste artikelen