In Blog

Krijgt u nieuw sanitair in uw badkamer? Dan moet u eerst oud sanitair verwijderen. Dit is een lastige opgave. Wanneer u dit op de verkeerde manier doet, kan er ook nog eens schade ontstaan. Daarom is het verstandig om oud sanitair te laten verwijderen door een loodgieter. Hij beschikt over het juiste gereedschap en weet hoe hij te werk moet gaan. Heeft een loodgieter al uw oude sanitair verwijderd? Dan kunt u beginnen met het plaatsen van nieuw sanitair. Ook dit is niet bepaald eenvoudig. Daarom noemen wij hier een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het plaatsen van nieuw sanitair.

Sluit de waterleiding en afvoer goed aan


Bij het aansluiten van nieuw sanitair ontstaat geregeld een lekkage. Dit gebeurt voornamelijk bij mensen die hier geen ervaring mee hebben. Zij sluiten nieuw sanitair vaak niet goed aan op de afvoer en waterleiding. Het water kan hierdoor ontsnappen via het koppelstuk. Op den duur kan dit behoorlijk wat schade veroorzaken. Controleer dan ook altijd of de boel goed is aangesloten en niet lekt.


Warm op warm en koud op koud

Een andere veelgemaakte fout is dat de watertoevoer op de verkeerde kant van de kraan aangesloten wordt. Zo weten veel mensen niet welke toevoer voor warm water is en welke voor koud. Hierdoor wordt dit geregeld op de verkeerde manier aangesloten. Dit kan voor pijnlijke momenten zorgen. Let er dan ook goed op welke leiding u op welke toevoer aansluit.

Laat nieuw sanitair installeren door een loodgieter


Heeft u een loodgieter ingeschakeld voor het verwijderen van oud sanitair? Overweeg dan ook om nieuw sanitair door hem te laten plaatsen. Dit kost u inderdaad geld, maar u bent wel verzekerd van een juiste aansluiting. Wanneer u de installatie van nieuw sanitair overlaat aan een loodgieter, ontstaat er bijvoorbeeld geen lekkage. Ook weet u zo zeker dat de waterleiding op de juiste kant van de kraan is aangesloten. Kortom: een loodgieter zorgt altijd voor de juiste installatie van nieuw sanitair.

Nieuwste artikelen