In Blog

Tips om energie te besparen komen altijd goed van pas. Deze stellen u namelijk in staat om geld te besparen en bij te dragen aan het welzijn van het milieu. Een lager energieverbruik betekent minder geld afrekenen aan het bedrijf dat de energie levert. Ook heeft de besparing een positief effect op het milieu. De volgende 3 tips om uw huis met minder energie te verwarmen van de loodgieter zijn daarom uiterst waardevol.

Besparen met vloerverwarming

Er zijn effectievere manieren om een huis te verwarmen dan heet water door radiatoren pompen. Radiatoren hangen op strategische plekken in een kamer en zorgen voor een ongelijkmatige verdeling van warmte. Een betere manier van verwarmen is te bereiken met vloerverwarming. Hiermee wordt de gehele vloer een warmtebron en dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling. Het gevolg hiervan is volgens de loodgieter een aangenamere temperatuur in de woning. Misschien nog belangrijker is dat u met vloerverwarming ook kunt besparen op het energieverbruik.

Isoleren levert een besparing op

De loodgieter meldt dat één van de beste manieren om met minder energie een huis te verwarmen is zorgen dat de warmte beter binnenblijft. Dit kunt u realiseren door het huis van goede isolatie te voorzien. De meeste huizen in Nederland zijn niet goed geïsoleerd. Veel winst op dit gebied is te behalen met het isoleren van het dak en de spouwmuur. Ook het plaatsen van dubbel HR++ glas kan een besparing van enkele honderden euro’s per jaar opleveren.

Geld verdienen met warmtepomp

Wanneer u gratis groene energie kunt gebruiken dan bespaart u op de verwarmingskosten en verdient u geld. We hebben het dan bijvoorbeeld over zonne-energie of windenergie. Er zijn echter meer bronnen van schone, groene en gratis energie. Een waterpomp is een toepassing die warmte uit de buitenlucht, aarde en grondwater haalt om hiermee op een schone manier de woning te verwarmen. De loodgieter kan een waterpomp voor u installeren en hiermee voor een besparing zorgen.

Nieuwste artikelen