In Uncategorized

Een vloerverwarming is een meer efficiënte manier om een huis te verwarmen. Dit komt doordat de woning op een meer gelijkmatige manier verwarmd wordt. Hierdoor kan dezelfde aangename temperatuur door de gehele woning bereikt worden. Bovendien is er minder energie nodig om de woning deze temperatuur te krijgen. Wat veel mensen echter niet weten is dat vloerverwarmingen ook gebruikt kunnen worden voor het koelen van huizen. Dit wordt ook op een dermate efficiënte manier gedaan dat hiervoor minder energie nodig is dan een airco zou gebruiken. Dit is een ander voordeel van een vloerverwarming waarvan niet veel mensen weten dat deze bestaat.

Koeling via de vloer

Interieur,_natuurstenen_vloer_met_trap_in_de_kelder_-_Oenkerk_-_20414256_-_RCE De manier waarop een verwarming in de vloer werkt is dat er verwarmingsbuizen op of in de vloer worden geplaatst waardoor warm water wordt gepompt. De warmte die hier vanaf komt straalt uit door de vloer in de woning. Om een vloerverwarming te gebruiken voor het koelen van een huis wordt er simpelweg niet warm maar koud water door de leidingen gepompt. Overigens mag dit water niet te koud zijn omdat er anders condensvorming op de leidingen ontstaat en dit kan schade aan de vloer veroorzaken. In de winter is het zeer aangenaam dat de vloer in huis warm is en men altijd warme voeten kan hebben. Dit aangename gevoel kan ook ervaren worden in de zomer wanneer de vloer altijd lekker koel aanvoelt.

Nieuwste artikelen
loodgieter naarden