In Uncategorized

Een lekkage in de garage kan verschillende gevolgen hebben, denk bijvoorbeeld aan schimmelplekken op muren, rottende plekken in houten kasten of het hout wat u in een garage gestald heeft, enzovoorts. Rottende plekken zijn nauwelijks te herstellen, waardoor u kasten en houten planken opnieuw zal moeten kopen. Ook schimmelplekken zijn maar zeer moeizaam te verhelpen, omdat het al snel enkele maanden kost om het water uit uw muren te laten trekken. Pas wanneer het vocht volledig verdwenen is, kunt u een muur van een nieuwe laag verf of behang voorzien. In alle andere gevallen zullen de schimmelplekken al snel weer terug zijn.

Een lekkage in de garage tegengaan

Er zijn verschillende manieren om de kans op een lekkage in de garage zo goed mogelijk tegen te gaan. Zo is het sterk aan te raden om de leidingen in uw garage eens in de zoveel tijd na te lopen op beginnende slijtage. Er kan bijvoorbeeld speling zijn ontstaan tussen twee leidingen, waarlangs het water langzaamaan naar buiten sijpelt. Vaak is het in zo’n geval voldoende om de speling af te dichten met een rubberen ringetje. Mocht de schade groter zijn, dan zal een loodgieter de twee leidingsstukken die niet op elkaar aansluiten volledig vervangen.

Ook kan een lekkage onder het dak van uw garage ontstaan. U verkleint de kans op een dergelijke lekkage door uw dakbedekking eens per jaar na te laten kijken.

Nieuwste artikelen