In Blog

Een loodgieter werkt vooral met leidingen. Waterleidingen en gasleidingen; een loodgieter weet er wel raad mee. Een loodgieter draait dan ook zeker zijn hand niet om voor het onderhoud aan een CV ketel, noch voor het ontstoppen van leidingen. Mocht u dus last hebben van een verstopping, dan kun u altijd terecht bij een loodgieter. Om het echter niet zover te laten komen, hebben we een loodgieter gevraagd om enkele tips op een rijtje te zetten. Met behulp van deze tips is het hopelijk mogelijk om zelf de verstopping te verhelpen.

De juiste materialen

Het is belangrijk om over de juiste materialen en gereedschappen te beschikken. Niet elke methode van ontstoppen is voor elke verstopping van toepassing. Wanneer er een object dwars zit, is het verstandig om eerst dit object er weer helemaal uit te halen, en niet aan de slag te gaan met plopper en chemische middelen. Wanneer de verstopping bestaat uit zeep- en vetresten, is het verstandig om eerst de plopper te gebruiken en de zwanenhals te legen, en vervolgens met eventuele chemische ontstoppingsmiddelen aan de slag te gaan.

Let bij dergelijke gevaarlijke middelen wel altijd op dat u niet diverse middelen door elkaar gebruikt en dat u de instructies goed opvolgt. Door verkeerd gebruik van de middelen kan schade ontstaan aan de afvoer of aan uzelf. Dat wil u uiteraard voorkomen.

Nieuwste artikelen
doucheput