In Blog

Wie kent het niet? Je staat te douchen en het water loopt niet goed weg waardoor de douche overstroomt en je vervolgens de hele badkamer moet dweilen. De afvoerput van de douche zit verstopt, maar je weet niet precies wat je het beste kunt doen. Met het volgende stappenplan zijn de meeste huis-, tuin- en keukenverstoppingen binnen een mum van tijd verleden tijd. Geen dure loodgieters met voorrijkosten; gemakkelijk en goedkoop.

Algemene reiniging

Een doucheputje bestaat vaak uit verschillende onderdelen die je stuk voor stuk kunt verwijderen en reinigen. De eerste stap bij een verstopping is dan ook het losmaken van het putje en het verwijderen van haren, zeepresten en ander vuil. Vervolgens maak je de onderdelen en de afvoer zelf schoon met water en azijn zodat kalk en andere vuilrestanten verdwijnen. Zet de douchekop met een harde straal in het putje om vastzittend vuil weg te spoelen.

Grondige reiniging

Met een ontstopper en/of langwerpig voorwerp (bijvoorbeeld een kledinghanger) kun je hardnekkig vuil en vastzittende resten verwijderen. Tot slot giet je een mengsel van soda en azijn opgelost in kokend water in de afvoer. Nadat je deze afgesloten hebt laat je het mengsel een half uur intrekken. Spoel het geheel vervolgens door met kokend water. Voor een goed onderhouden afvoer herhaal je deze behandeling regelmatig. Maak tevens regelmatig de putjes schoon en zorg ervoor dat je een putje op de juiste manier gebruikt.

Niet opgelost

Is het probleem na bovenstaande behandeling niet verholpen dan raden wij aan contact op te nemen met een loodgieter. Als alle putjes in huis verstopt zijn, is er sprake van een totale verstopping die niet te verhelpen is met azijn en soda. Wellicht is er een gemeentelijke verstopping in de buurt waardoor alle afvoerputten in de omgeving verstopt zijn. Neem hiervoor contact op met de gemeente.

Toch hulp nodig? Wij staan voor u klaar!

Nieuwste artikelen